Bra restauranger i Funäsdalen
Många som kommer till Funäsdalen hyr en stuga eller bor på lägenhetshotell. Det betyder att det finns kök i boendet och många väljer därför att laga mat själva, både för att det är smidigt men också för att spara pengar. Ski Village är ett exempel på ett lägenhetshotell i Funäsdalen med kök.
Men för dig som bor på hotell, inte orkar laga mat eller bara vill unna dig en fantastiskt god och mysig måltid på restaurang finns givetvis de möjligheterna i vackra Funäsdalen. Här kommer tre bra restauranger i Funäsdalen med fokus på lokala råvaror och smaker som är värda ett besök.
Fjällrestaurangen – lokal mat i Funäsdalen
Tänk dig en idyllisk restaurang i fjällen. Med träbord, varm och mysig belysning, tända ljus, en öppen brasa och kanske en renfäll någonstans. Där har vi en bild av hur det ser ut inne på Fjällrestaurangen.
Maträtterna är komponerade av lokala råvaror med inhemska smaker från både Jämtland och Härjedalen. På menyn finns det bland annat rätter som innehåller lokalt renkött, fisk, svamp och bär. Här kan du njuta av smakerna från fjällen och koppla av framför den sprakande och värmande brasan.
Toppstugan – restaurang med panoramautsikt och after ski
Uppe på toppen av fjället ligger restaurangen Toppstugan. Den är belägen allra högst uppe i skidbacken. Toppstugan är 957 meter över havet och har en fantastiskt 360 graders panoramautsikt över både de svenska och norska fjällen.
Här kan du fika, äta mat, njuta av något gott att dricka eller svänga loss efter skidåkningen med after ski. Toppstugan är öppen året om, men after skin har bara öppet på vintern.
Maten är varierande och passar de flesta personerna i alla åldrar. Det finns allt från belgiska våfflor till fjällkebab och mackor. Sväng in under åket på en öl, lunch eller en fika för att njuta av den fantastiska panorama utsikten.
För dig som inte åker skidor går det att nå Toppstugan via Gondolbanan.
Cafe loftet – inhemsk fjällmat och lokalbryggd öl
Detta är en mysig blandning mellan ett cafe, en bar och en restaurang. De försöker jobba så mycket som möjligt med lokala råvaror och smaker från fjällen som ren och hjortron. Det serveras flertalet inhemska rätter som till exempel en krämig pasta gjord på färskpasta, renskav, kantareller och lingon. Riktigt svenska smaker från fjällen. Passar perfekt med en lokaltillverkad öl från Härjebrygg.
Gulaschsoppa är en klassiker när man åker skidor och något som man brukar avnjuta i till exempel en toppstuga. Cafe loftet bjuder på en ny tappning av denna rätt. Nämligen gulaschsoppa gjord på älg. Denna rätt måste testas om du gillar älgkött.
Det finns även annan vanligare mat som sallader, fisk, köttbullar, hamburgare och en vegoburgare som även går att få vegansk.
Även fiket jobbar med lokala smaker och råvaror. En av de godare kondisbitarna är deras hjortroncheesecake som är en perfekt balansering mellan syra och sötma. Det finns även andra svenska klassiker som chokladbollar, dammsugare och kanelbullar.